ABOUT LINKS TAG
about


Sabrina, fifteen. I only blog when I feel like it. I don't expect and do not wish anyone would read whatever I write as they are written out of pure boredom and I will most probably be embarrassed if you went to my older posts but I'm too lazy to delete things so yeah.


sorry // Thursday
9:59 AM
hello everyone. so, harini first time nak post dalam bahasa ibunda tersendiri, supaya dakdak local faham. ha ha ha. ok tak lakau. okay, tak, post ni sepatutnya memang tak patut ada unsur lawak pun. aku nak inform dekat beberapa orang ni. Kalau nama kalian ada dalam ni, harap korang baca.

FarrFatDiels and others
aku tahu, ramai lagi yang dah susahkan diri  sebab tindakan aku yang bodoh tu, tapi orang-orang yang pertama aku risaukan satu hari semalam adalah korang. aku sebersalah sangat sangat sampai fatin, farrah balik lambat semata-mata nak cari aku. aku tahu, diela ada bas, jadi aku tetap sayang kau. niat aku nak handle sendiri, tapi aku lagi susahkan korang. sorry sangat sangat. aku rimas bila semua cikgu cakap dengan aku macam aku ni baru kehilangan mak bapak lepastu tanya aku soalan-soalan yang bodoh dan tak masuk langsung. aku kejap-kejap tanya, 'mana kawan-kawan saya tadi', sebab aku tahu korang je yang boleh fikir logic asal aku lari. lagi-lagi bodoh bila cakap aku nak high abistu aku ada dengan kawan-kawan lain. ha ha. ok tak. bukan semua budak 2E hina macam certain people tu semua. semalam aku tak marah pun, aku sebersalah dengan semua orang. termasuk cikgu-cikgu yang tak masuk itu.
first, aku nak clearkan yang aku tak datang harini bukan sebab aku takut atau aku nak larikan diri dari masalah atau aku nak duduk rumah seorang diri semata-mata nak buat benda bodoh. tak. aku tak lena tidur semalam, kepala aku migrain sebab banyak sangat melalak macam drama indon ( zoom in, zoom out ). Jadi, aku taknak lah eh ada rumors bodoh bodoh nanti sebab sorry to say, tapi budak 2E ni kekadang bodoh jugak, no offence. Sebab aku tak maksudkan semua orang.
Kedua, aku nak cakap yang aku ada ramai kenalan ( dakdak hot *tak kelakau? ok* ), tapi tak semua yang aku betul betul ngam. kalau dah ngam pun, bukan semua boleh percaya. kalau dah percaya, tak semua yang boleh aku percayakan. 14 tahun aku hidup, ramai, terlalu ramai sangat aku jumpa kawan yang ada je masalah dengan diorang, tak kisah lah apa. korang pun ada lah masalah tersendiri. tapi korang je antara kawan-kawan yang aku betul-betul anggap kawan baik aku. Kawan waktu senang je, nak kira pakai rambut pun tak cukup (sebab aku botak ah ah ). Kawan yang betul-betul ada dekat sana bila aku perlukan diorang, walaupun aku tak minta, kira pakai tiga jari cukup lah. Jadi, aku nak cakap dengan fatin, aku seriously anggap korang bff aku. walaupun perkatan bff tu gewdiks. dan takdalah sampai forever. tapi mampus ah. bff ah, lek ah, kita remaja.
Thirdly, okay aku salahkan bad habit aku. Tapi sama macam masalah ponteng dan malas aku, tak senang nak buang bad habit ni. Aku dah terbiasa buat macam ni dari dulu, aku tahu kak mimi pun jenis yang suka memendam. Dulu, aku dengan dia boleh tak tidur semalaman semata-mata nak lepaskan semua perasaan geram yang terpendam. Tapi, aku pun tahu, takkan lah sampai kitorang dah besar pun nak continue buat macam tu kan. Sekarang pun dah macam takda masa untuk satu sama lain. Aku pun, tak selesa nak cerita pasal beberapa benda dekat orang lain. Korang je yang tahu pasal sensitive topics aku. Dua kali aku nangis, cerita dekat korang. Aku tak suka cerita dekat orang lain, tapi korang memaksa dan korang kurang ajar. Benci awaksemuaaa. Gedik. Sorry, aku walaupun dalam keadaan macam mana pun, aku tak boleh serious. Yelah, orang yang dilahirkan pelawak kan, perlulah sewrrlahkan. Tak. Jadi, aku nak korang tahu lagi satu yang, aku memang selalu bising dan gegelak dan sesengih dan gegedik. Tu bukan lakonan, or whatever whatever untuk sorokkan drama drama indon.
fourthly, aku nak clearkan kenapa dan apa sebab aku buat macam tu dan ke mana aku pergi dan aku buat apa dan pasal ubat-ubat tu. Mula-mula sekali, AKU BUKAN PENAGIH DADAH SO SORRY. Okay, bad habit aku, aku tahu korang selalu cakap, bagitahu je kalau aku sedih. Tapi, old habits die hard. Dan bukan semua benda yang aku boleh cerita dekat orang. Ada jugak benda yang aku simpan sendiri. Korang pun mesti ada..kan? Tak kisahlah. 25th October 2013, worst day of my life. There are things that I'm not sure of myself. I'm still figuring this out myself but..I guess, judgement is the last thing I need from this. So, no matter how nice people are, I still can't tell anyone about this, not until I'm ready, that is. So, I hope none of you guys will push me to tell you, because, well, no one in this world knows about it except for the other person involved. This thing is also one of the things I'm upset about these days. I have too many guilt and feelings built up inside of me. And after I told you guys about that 'incident', you kept making fun of it. I know, it's not meant to be taken personally and it's stupid of me to do, but, I just feel like, you will judge me and look at me differently once I told you this certain..thing. So, I hope none of you confront me about this. I really don't want to talk about it.
Another thing I was upset about, well, kalau korang perasan lah, haritu je aku dah badmood datang sekolah. Lepastu aku rasa macam, sensitive, maybe. Bila deddie sheydie cari pasal, time tu aku sakit hati. Tapi, aku takdalah marah dia. Aku cuma rasa, teruk lepas tu pasal benda-benda standard. Kalau nak type dekat sini, rasa personal sangat mungkin?

Bapok siam tempatan dan orang yang akan terasa
Lepastu, ada lah mulut nonok puki acin tak basuh seribu tahun sebab ada masalah emosi kotek kena cabut oleh peri bapok dan nyawa kejantanan disedut oleh bola dia yang dah tinggalkan dia sebab dia adalah gegerl bapok siam sial, cari pasal. Aku malas nak layan, sebab dia siam sial. Sorry, tapi, haram muka kau hodoh. Kalau kpop tu gay, kau apa? Antara peri pondan yang cabut kotek orang? Haha lakau. Habis jahanam post aku. Tak. Aku benci orang macam kau dan Iqbal dan dakdak yang sekepala dengan rambut awak yang macam celah kaki vicky tu. Sorry, tapi, korang antara orang yang patut jatuh kelas, termasuk aku, maybe, but korang still tak layak diemaskan. Aku malas ah nak burukkan post 'sorry' ni tapi aku kena luahkan jua. Tak kisah, ramai lagi yang buat macam korang. Tapi kalau nak listkan nama, korang kot yang major taiko. Kepada hati bapok yang tak sanggup teruskan, pergi makan oren dan melalak dalam bilik.
Kenapa kenapa kenapa. Korang dahlah antara pengomplot yang selalu burukkan nama kelas. Tak kisah, kisah lama atau tidak, nama kelas tetap buruk dan busuk macam celah ketiak kau. Lagi tu, buat benda-benda bodoh dalam kelas. Kecoh. Kecoh dan bingit. Meniru macam taik, lepastu nak berlagak pandai. Ok takpa, orang takda kemaluan, aku maafkan. Nak mengecoh pandai, nak face to face nanti, gegelek bontot, berak seluar sikit, teran kuat kuat, lari macam bapok, tangan layu pondan terbang sini sana. Geli.
Dah. Aku akhiri benda ni dengan makian. HAHAH. Ok, aku memang tak bermoral. Teruk ah. Niat aku nak romantik dengan bff aku tapi perasaan loya aku yang hina sangat ni ( yes, aku tengah migrain dan loya, bukan perasaan ), menjerit nama bapok itu untuk dicaci. Untuk saya, untuk fatin, untuk semua perempuan yang lebih kasar daripada Sutun season 2 itu. Ah. Lepasni tackle cikgu fazlie eh? Ok.

Fatin
Fatin, aku tahu kau risaukan aku. Tapi, aku akan cuba untuk berubah. Ok? Tapi kau kena tahu juga yang bukan semua benda boleh diceritakan, harap kau faham. Aku sayang korang semua. Semuaaaaa. Tapi aku taknak kau risaukan aku. Kadang-kadang, aku perlukan masa sendirian jugak. Aku tak suka tengok bila kau start risaukan aku. Aku rasa macam aku ni beban untuk korang semua. Aku ni dahlah selalu minta bekal, tak banyak benda yang aku korban untuk korang. Aku setakat boleh lepak dengan korang, happy happy. Tapi, masa kita berempat, happy happy, masa tu lah aku rasa macam, masalah aku tak pernah wujud. Tak kisah, korang tarik tudung aku ke, peperli aku dan farr lol tapi aku appreciate sangat friendship ni ok. Aku tak boleh mintak untuk dapat kawan yang lebih baik daripada kau. Kau selalu straight-forward, tegakkan keadilan, haha, tapi tu yang aku hargai. Aku tak suka orang yang suka bebelit, buat buat tanya, perli ke apa, lebih baik settle kan. Aku tahu kau pun banyak problem sendiri, cuma aku tak boleh jadi macam kau. Aku tak senang nak cerita, sebab aku mengada dan aku suka buat drama indon. Kau pandai dan nerd dan gangsterw. Ok. I laf you. Bye babey.

Farrah
Hai awak yang terencat. Aku minta maaf sangat sangat sebab susahkan kau dan Pakcik Yus dan Cik Ida. Dan Idris yang biadab itu dan Brother Rid. Tapi cara kau tweet tu, macam aku dah mati. Orang salah faham dengan arwah Sabrina lagi seorang tu. Tolong eh. Tapi takpa, sebab aku tahu kau memang dungu macam tu. Aku sedih sebab tak dapat jumpa kau semalam. Aku tercari-cari korang. Tapi korang dah balik dulu. Masa cikgu-cikgu semua tetanya, aku ingat korang je. Aku lega sikit sebab dapat jumpa fatin. Tapi tu pun sekejap je. Aku harap kau faham yang aku tak benci kau sebab kau rampas semua crush aku. Itu semua saja nak buat awak rasa lagi teruk hah. Tapi kau memang perampas. Aku harap dan aku minta, lepas ni, layan aku macam biasa. Takyah nak sibuk fikir nak jaga perasaan aku ke apa, kau nak cakap apa kau cakap je. Macam mana kitorang selalu perli kau, kau perli je balik. Walaupun kau antara mulut yang tersenyap antara kitorang tapi kau paling lahwa dan tak matang dan kau selalu buat kitorang tergelak dengan cara-cara kau yang bodoh dan tak matang tu. Aku selalu ego dengan kau, sebab aku tahu kau jenis yang cepat gelabah dan kau akan minta maaf dulu, walaupun salah aku. Jadi, aku harap, kau tak benci aku. Aku memang ego. Aku sayang kau. Bye.

Galida Galida
Hai. Awak ingat lagi tak nama di atas. Itu nama awak lah. Aku minta maaf sebab aku tiba tiba menghilangkan diri lepas dah letak telekung. Tapi masa tu, entahlah. Aku nak minta maaf sangat sangat sebab dah buat korang semua risau. Aku tahu kau jenis yang kasau, tak mudah lalak, tapi aku bangga sebab aku dah pernah buat kau melalak dua kali sebab aku. Ha ha ha. Masa kita gaduh tu, aku sedih sangat. Kau kawan aku paling lama dan setia. Aku tak boleh ah, tolong lah jangan tarik muka dengan aku lagi. Hati kau kuat, hati aku lembik, tapi aku tetap jantan ah. Aku dan semua orang dalam dunia ni benci muka mogok kau. Walaupun aku ni pengaruh buruk untuk kau, yelah, aku banyak problem, dah ah selalu malas, kena marah cikgu, blahblah, tapi aku taknak kau jauhkan diri daripada aku. Nanti aku buat drama endon, aku panggil semua ustaz dan imam dekat Melaka, dan aku akan zoom in zoom out selamanya sampai kau mimpi hantu beranak dalam kubur. Ee, post kau paling banyak tak serious aku rasa lol. Sorry awak, tapi kita tak suka berjiwang dengan awak, nanti bulu rowma ite naik naik nanti dia naik nanti dia nyanyi laguw Sabah. SAAABA TAANA AER KUW. Ee macam lagu keeeeling. eee kenapa macam ni. Aku cinta sama kamu. Baai.


kepada guru-guru smkm, saya mohon maaf sebab dah buat semua orang risau dan menyusahkan kerja cikgu semua.
kepada ketiga-tiga kawan saya, saya ingin meminta maaf sebab telah menyusahkan anda semua.
kepada bapok tempatan, aku benci kau betina fake.
kepada orang lain yang saja terbaca ni, hai, follow lah blog saya.
kepada ahli keluarga saya, saya ingin meminta maaf sebab enggan cerita apa yang sebenarnya berlaku.